Paddo of truffel thee maken

Paddo en Magic Truffel Thee

Het is vrij gebruikelijk om truffels of paddo’s zonder toevoeging te consumeren. Echter, paddo’s of truffels consumeren in een theetje zorgt ervoor dat de psilocybine (de werkzame stof) sneller gaat werken. De effecten kunnen al na 15 minuten voelbaar zijn. Wel duurt de trip iets korter, 3-4 uur. De trip duurt langer wanneer je paddo’s of truffels eet zonder toevoeging, maar het kan wel tot 1,5 uur duren voordat je er iets van begint te voelen.

Paddo thee met gedroogde paddo’s

Benodigdheden:

  • fornuis
  • theepot
  • zeef
  • theezakje (smaak naar keuze)
  • gedroogde paddo’s.

De vuistregel is, 1 gram gedroogde paddo’s is voldoende voor 1 kop thee. Houdt er ook rekening mee dat de werkzame stof wordt afgebroken door teveel hitte. Zorg er dus voor dat het water niet als een gek gaat koken.

Gedroogde paddo's
Gedroogde paddo’s
  1. Maal de gedroogde paddo’s tot poeder.
  2. Vul een pot met water. Zet de pot op een laag vuurtje en wacht tot deze suddert.
  3. Neem de pot van het vuur.
  4. Voeg de paddo’s in poedervorm toe (stap 1) en laat 5-10 minuten trekken. Zeef de inhoud en schenk het paddowater over in een theekopje.
  5. De paddothee is klaar om te drinken. Je kunt er ook nog een theezakje in doen om de smaak te verbeteren.
  6. Roer vervolgens de thee.
  7. Je paddothee is nu klaar om te drinken! Je kunt eventueel naar smaak wat suiker of honing toevoegen.

Thee met verse paddo’s of magic truffels

Gebruik dezelfde apparatuur als bij het gedroogde paddothee recept. Het grote verschil is dat je 10-15 gram verse paddo’s of truffels kunt gebruiken voor 1 kop thee. 

  1. Verwarm water in een waterkoker of theepot totdat het kookt.
  2. Neem het kokende water van het vuur en laat het even staan. Het water mag namelijk niet koken zodra je de paddo’s of truffels toevoegt.
  3. Voeg de paddo’s of truffels en een theezakje toe en roer af en toe gedurende 10-15 minuten.
  4. Zeef het water en giet het vervolgens in een theekopje.
  5. Voeg honing en suiker naar smaak toe.


Paddothee zonder de misselijkheid

Het kan gebeuren dat je misselijk wordt van de paddo’s of truffels. Het mengen van gember in je paddothee kan dit tegengaan.
Snijd de gemberwortel zo dun mogelijk bij het bereiden van je paddo-thee. Voeg ze met de verse of gedroogde paddo’s aan het water toe.

Er zijn veel manieren om paddothee te bereiden. Het is een kwestie van uitproberen welke methode voor jou het beste werkt.

Succes en veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *