Magic Truffels bewaren en drogen

Magic Truffels drogen en bewaren

Leren hoe je magic truffels op de juiste manier kunt bewaren, is een noodzakelijke vaardigheid om hun potentie en psychedelische effecten te behouden voor de komende jaren.

Hoe bewaar je truffels als ze vers zijn?

Truffels bewaren als ze vers zijn, is vrij eenvoudig. Je kunt ze gewoon in een papieren zak doen en ze vervolgens op een koele, donkere en droge plek bewaren. In de ijskast is het meest ideaal. Als je ze op deze manier bewaard, kunnen de psychedelische schimmels tot 1 maand goed blijven. Als je de truffels in de ijskast wilt bewaren, dan moet dat op een temperatuur van 2 tot 4 graden.

Als je geen papieren zak hebt, kun je ze in keukenpapier wikkelen.

Het is belangrijk om de truffels in te wikkelen omdat er in de koelkast overtollig vocht kan ophopen en dat kan weer de truffels aantasten. Hierdoor zal de werking afnemen.

 

Magic Truffels vacuümverpakt bewaren

Als je je truffels langer dan een maand wilt bewaren, kun je investeren in een voedselvacuümverpakker. Wanneer magic truffels vacuüm worden verpakt, gaan ze tot 3 maanden mee!

Magic Truffels drogen

Indien je de truffels voor een speciale datum wilt bewaren, is drogen de beste optie. Gedroogde truffels kunnen tot 3 jaar goed blijven (vaak zelfs langer). Doordat de truffels door het drogen hun vocht verliezen, stoppen ze met ontbinden. Hierdoor wordt de houdbaarheid aanzienlijk verlengt.

Langdurige opslag

Het brengt risico’s met zich mee als langdurige opslag van gedroogde truffels niet op de juiste manier gebeurt. Oorzaken kunnen zijn, een insectenplaag of blootstelling aan warmte, licht of vocht.

Hierdoor verliest de truffel zijn werking. De sleutel tot het langdurig opslaan van truffels is dus het vermijden van deze elementen.

Blijf lezen om erachter te komen hoe je truffels kunt drogen. 

Magic Truffels drogen:

Stap 1:
Haal je Magic truffels uit de vacuümverpakking waarin ze zijn binnengekomen. Leg de grotere stukken Magic Truffels apart en leg de kleine stukjes alvast op een vel papier. Het vel papier moet een beetje absorberend zijn, dus een krant werkt prima. Zorg ervoor dat er ruimte tussen de stukjes bevinden, aangezien dit de luchtstroom toe laat en dus het droogproces bevordert.

Stap 2:
Snij vervolgens de grotere truffels doormidden, omdat dit helpt om het droogproces te versnellen. Leg de doormidden gesneden stukjes ook op het vel papier.

Stap 3:
Kies nu een plek waar je de Magic Truffels wilt laten drogen. Het is belangrijk dat er een goede luchtstroom is. Bijvoorbeeld midden in een (slaap)kamer.

Als je de truffels niet op een open en goed geventileerde plaats kunt laten drogen, dan drogen de truffels nog steeds maar het duurt alleen langer. Mocht je geen geschikte plek kunnen vinden maar ook niet willen wachten: kijk of je een kleine ventilator voor de truffels kunt zetten om zo de lucht om de truffels heen te laten stromen. Zorg er bij beide gevallen in ieder geval voor dat je af en toe frisse lucht in de kamer laat.

Stap 4:
Mocht je beschikken over pakjes silicagel (ook online verkrijgbaar), plaats deze dan tussen de truffels op het vel papier. De pakjes silicagel zullen helpen om vocht te absorberen wat het proces versnelt.

Stap 5:
Wanneer je deze stappen volgt, dan zullen de truffels binnen 2 tot 3 dagen volledig zijn gedroogd. In sommige gevallen, wanneer de Magic truffels wat vochtiger zijn, kan het tot een week duren. Controleer de truffels daarom regelmatig en mochten ze nog te zacht zijn, dan adviseren wij ze op nog wat langer te laten liggen.

Advies:
Magic Truffels die goed gedroogd zijn worden extreem hard. Deze zijn dan ook niet meer met de hand te breken. Als ze goed droog zijn kun je de truffels opbergen en wanneer deze weer wilt gebruiken (bijvoorbeeld in gerechten) raden wij je aan om een voedsel maler te gebruiken.

Dat is alles :)!


Hoe Magic Truffle Grow Kits te bewaren?

Als je je magic truffelkweekset van Paddoskopen.nl goed wilt bewaren, plaats je deze in een plastictas en sluit je deze goed af. Bewaar de ingepakte kweekset in de koelkast. Deze eenvoudige methode beschermt de kweeksets tegen bacteriën en andere schimmels.

De optimale temperatuur voor het bewaren van magic truffelkits ligt tussen 2 en 4 graden. De temperatuur in de koelkast moet zo consistent mogelijk zijn. Neem de kweeksets nooit in en uit de koelkast. Haal ze er alleen uit als je hebt besloten ze te gebruiken.

Met deze oplossing kun je je kweeksets maximaal 3 maanden bewaren. Je kunt ze ook langer bewaren, maar houd er rekening mee dat wanneer mycelia ouder worden, ze minder krachtig zijn.

Als u besluit de Magic Truffel Growkits te gaan gebruiken, kunnen de Magic Truffels die ze hebben geproduceerd op dezelfde manier worden opgeslagen als de bovenstaande methode.

Bestel vandaag nog uw magic truffel kweeksets online!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.