Magic Truffels bewaren en drogen

Magic Truffels drogen en bewaren

Leren hoe je magic truffels op de juiste manier kunt bewaren, is een noodzakelijke vaardigheid om hun potentie en psychedelische effecten te behouden voor de komende jaren.

Hoe bewaar je truffels als ze vers zijn?

Truffels bewaren als ze vers zijn, is vrij eenvoudig. Je kunt ze gewoon in een papieren zak doen en ze vervolgens op een koele, donkere en droge plek bewaren. In de ijskast is het meest ideaal. Als je ze op deze manier bewaard, kunnen de psychedelische schimmels tot 1 maand goed blijven. Als je de truffels in de ijskast wilt bewaren, dan moet dat op een temperatuur van 2 tot 4 graden.

Als je geen papieren zak hebt, kun je ze in keukenpapier wikkelen.

Het is belangrijk om de truffels in te wikkelen omdat er in de koelkast overtollig vocht kan ophopen en dat kan weer de truffels aantasten. Hierdoor zal de werking afnemen.

 

Magic Truffels vacuümverpakt bewaren

Als je je truffels langer dan een maand wilt bewaren, kun je investeren in een voedselvacuümverpakker. Wanneer magic truffels vacuüm worden verpakt, gaan ze tot 3 maanden mee!

Magic Truffels drogen

Indien je de truffels voor een speciale datum wilt bewaren, is drogen de beste optie. Gedroogde truffels kunnen tot 3 jaar goed blijven (vaak zelfs langer). Doordat de truffels door het drogen hun vocht verliezen, stoppen ze met ontbinden. Hierdoor wordt de houdbaarheid aanzienlijk verlengt.

Langdurige opslag

Het brengt risico’s met zich mee als langdurige opslag van gedroogde truffels niet op de juiste manier gebeurt. Oorzaken kunnen zijn, een insectenplaag of blootstelling aan warmte, licht of vocht.

Hierdoor verliest de truffel zijn werking. De sleutel tot het langdurig opslaan van truffels is dus het vermijden van deze elementen.

Blijf lezen om erachter te komen hoe je truffels kunt drogen. Het drogen van truffels bestaat uit twee fasen: voordrogen en het eigenlijke droogproces.

Magic Truffels voordrogen:

 1. Leg de truffels op een schone schaal, voor een ventilator.
 2. Zet de ventilator aan. Als de omgeving een temperatuur van 30 graden heeft, zal het grootste deel van het vocht in de truffels binnen een paar uur verdampt zijn.
 3. Zodra ze goed zijn voor gedroogd krijgen ze een rubberachtige textuur en uiterlijk.

Magic Truffels drogen:

 1. Snijd twee stukjes gaas uit een rol. Zorg ervoor dat het in een schone Tupperware past.
 2. Plaats een zoete stapelaar in elke hoek van de Tupperware. Je zou in totaal vier zoete stapelaars in de Tupperware moeten hebben;
 3. Breng nog een laag aluminium scherm aan;
 4. Leg er een laag silicagel op. Silicagel kan worden gekocht bij elke winkel of bij Amazon;
 5. Plaats nog een laag zoete stapelaars in elke hoek;
 6. Breng de tweede laag aluminium scherm aan;
 7. Leg de voorgedroogde truffels erop;
 8. Sluit de Tupperware en zorg ervoor dat er geen lekken of openingen zijn waar vocht kan binnendringen;
 9. De silicagel absorbeert het vocht uit de truffels. Dit is een langzaam proces en kan weken duren voordat het voltooid is. Je weet of je de truffels grondig hebt gedroogd als ze kraken wanneer je ze probeert te buigen.

Dat is alles :)!


Hoe Magic Truffle Grow Kits te bewaren?

Als je je magic truffelkweekset van Paddoskopen.nl goed wilt bewaren, plaats je deze in een plastictas en sluit je deze goed af. Bewaar de ingepakte kweekset in de koelkast. Deze eenvoudige methode beschermt de kweeksets tegen bacteriën en andere schimmels.

De optimale temperatuur voor het bewaren van magic truffelkits ligt tussen 2 en 4 graden. De temperatuur in de koelkast moet zo consistent mogelijk zijn. Neem de kweeksets nooit in en uit de koelkast. Haal ze er alleen uit als je hebt besloten ze te gebruiken.

Met deze oplossing kun je je kweeksets maximaal 3 maanden bewaren. Je kunt ze ook langer bewaren, maar houd er rekening mee dat wanneer mycelia ouder worden, ze minder krachtig zijn.

Als u besluit de Magic Truffel Growkits te gaan gebruiken, kunnen de Magic Truffels die ze hebben geproduceerd op dezelfde manier worden opgeslagen als de bovenstaande methode.

Bestel vandaag nog uw magic truffel kweeksets online!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *