Lees hieronder hoe je magic truffels op de juiste manier kunt bewaren en drogen. Dit is een noodzakelijke vaardigheid om het maximale te halen uit de psychedelische effecten van magic truffels!

Hoe bewaar je truffels als ze vers zijn?

Truffels bewaren als ze vers zijn, is vrij eenvoudig. Je kunt ze gewoon in een papieren zak doen en ze vervolgens op een koele, donkere en droge plek bewaren. In de ijskast is het meest ideaal. Als je geen papieren zak hebt, kun je ze ook in keukenpapier wikkelen.

Als je ze op deze manier bewaard, kunnen de psychedelische schimmels tot 1 maand goed blijven. Indien je de truffels in de ijskast wilt bewaren, doe dat dan wel op een temperatuur van 2 tot 5 graden. Houd er wel rekening mee dat wanneer verse truffels ouder worden, de werkzame stof (psilocybine) afneemt, waardoor ze minder krachtig zijn.

Het is belangrijk om de truffels in een papieren zak te doen of in te wikkelen omdat er in de koelkast overtollig vocht kan ophopen en dat kan weer de truffels aantasten. Hierdoor zal ook de werking afnemen.

Controleer de truffels ook altijd voor gebruik op eventuele schimmel. 

Verse Magic Truffels vacuümverpakt bewaren

Indien je de verse truffels langer dan een maand wilt bewaren, kun je eventueel investeren in een voedselvacuümverpakker. Wanneer verse magic truffels vacuüm worden verpakt, blijven ze 2 tot 3 maanden goed. Bewaar ze in dit geval ook in de koeling op 2 tot 5 graden.


Magic Truffels drogen

Indien je de truffels voor een langere periode wilt bewaren, is drogen de beste optie. Doordat de truffels door het drogen hun vocht verliezen, stoppen ze met ontbinden. Hierdoor wordt de houdbaarheid aanzienlijk verlengt. Gedroogde truffels kunnen tot 3 jaar goed blijven (vaak zelfs langer). 

Stap 1
Haal de magic truffels uit de vacuümverpakking of oogst de truffel kweekset. Leg de kleine stukjes alvast op een vel papier en houd de grotere stukken truffel apart. Het vel papier moet een beetje absorberend zijn, gebruik bijvoorbeeld een krant of een stuk keukenrol. Zorg ervoor dat er ruimte tussen de stukjes zit, dit bevordert het droogproces.

Stap 2
Snij vervolgens de grotere truffels in stukjes. Hoe kleiner de stukjes truffel, hoe sneller ze drogen. Leg vervolgens deze stukjes truffel ook op het vel papier.

Stap 3
Mocht je beschikken over pakjes silicagel (online verkrijgbaar), plaats deze dan tussen de truffels op het vel papier. De pakjes silicagel absorberen sneller het vocht, wat het proces versnelt.

Stap 4
Kies de plek waar je de Magic Truffels wilt laten drogen.
Het is belangrijk dat de truffels op een (redelijk) donkere plek met een goede luchtstroom komen te liggen. Vermijd in ieder geval direct daglicht want dat tast de psilocybine aan waardoor ze hun sterkte kunnen verliezen. Wanneer je de truffels niet op een goed geventileerde plaats kunt laten drogen, dan drogen de truffels wel, maar het duurt wel een stuk langer. Mocht je geen geschikte plek kunnen vinden, maar ook niet te lang willen wachten totdat ze droog zijn, zet dan een kleine ventilator voor de truffels neer om zo de lucht om de truffels heen te laten stromen. Zorg er ook voor dat je af en toe frisse lucht in de kamer laat.

Stap 5
Wanneer je stappen volgt, zullen de truffels binnen 3 tot 5 dagen volledig gedroogd zijn. In sommige gevallen, wanneer de Magic truffels wat vochtiger zijn, kan het tot een week duren. Controleer de truffels daarom regelmatig, in eerste instantie voelen ze rubberachtig aan (dan zijn ze ook al langer houdbaar), maar zodra ze echt hard aanvoelen, zijn ze pas echt goed droog.

Langdurige opslag

Het brengt risico’s met zich mee als langdurige opslag van gedroogde truffels niet op de juiste manier gebeurt. Oorzaken kunnen zijn, een insectenplaag of blootstelling aan warmte, licht of vocht. Hierdoor verliest de truffel zijn werking. De sleutel tot het langdurig opslaan van truffels is dus het vermijden van deze elementen.

Nog een tip!

Magic Truffels die goed gedroogd zijn worden extreem hard. Ze zijn dan ook bijna niet meer met de hand te breken. We raden aan wanneer je de truffels wilt gaan gebruiken (bijvoorbeeld in gerechten) om een voedselvermaler of een elektrisch koffiemolentje te gebruiken.

Dat is alles. Succes!

2 reacties op “Magic Truffels bewaren en drogen

 1. Sylvia zegt:

  Hallo Paddo’s kopen,
  Ik heb 3 pakjes paddo’s gekocht maar ga eind deze week op truffel ceremonie.
  Hoelang kan ik deze ingesealde pakjes bewaren?
  groet Sylvia Ong

  • Lisa zegt:

   Goedemiddag Sylvia,

   Bedankt voor je bericht!

   Mits vacuümverpakt en gekoeld bewaard zijn de truffels minimaal 2 maanden houdbaar.
   Als het goed is heb je na het plaatsen van je bestelling een e-mail ontvangen met onder andere deze informatie.

   Mocht je nog meer vragen hebben, dan kan je ons altijd een bericht sturen op “support@paddoskopen.nl”.
   Uiteraard beantwoorden we al je vragen graag!

   Hartelijke groet,
   Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *